Ateliér – Andrea

tresne

Třešně v rumu – návod na jedlý dárek

Kdo má rád jedlé dárky? Já, ano. Ještě raději je vymýšlím a tvořím. Jedlým dárkem se spíš trefíte do vkusu obdarovaného než třeba špatně vybranou kosmetikou nebo oblečením. Když je nejhůře, zachrání nás květina. Ale dávat kytku mužům mi vždy přišlo zvláštní …

Můj první návod na jedlý dárek jsou „Třešně v rumu“. Letošní úroda byla hojná. Marmeládu mám ještě z loňska, kompoty u nás nikdo nejí a bublaninu každý třetí den by asi nikdo už nechtěl. Ještě, že mám kamarádku, která mi tento nápad poradila.

tresne

Materiál:

  • třešně
  • cukr krystal (kdo má rád může dát třtinový nebo kokosový)
  • rum
  • sklenice
tresne

Postup:

  • Otrhané třešně zbavíme stopek a umyjeme. Naskládáme do umytých a suchých sklenic. Já jsem použila skleničky od paštik Hamé. Výška skleničky je 7cm a průměr sklenice je také 7cm obrázek 2.

  • Zasypeme 1 vrchovatou lžičkou cukru (kdo chce může dát víc) a trochou skořice obrázek 3.

  • Zalijeme rumem. Výběr druhu rumu nechám zcela na vás, ale je ho potřeba hodně obrázek 4.

  • Pečlivě uzavřeme víčkem. Musíme se skleničkou několikrát zahrkat, aby se cukr v rumu hezky rozpustil obrázek 5.

logo
tresne
tresne

Balení dárku – materiál:

  • jutový provázek
  • čtvrtku nebo papír
  • pastelky, tužku a černou fixu
  • nůžky, pravítko
  • tuhé lepidlo

 

Balení dárku – postup:

 

  • Když máme třešně naložené v rumu, je čas, udělat si hezké etiketky.

  • Podle obrázku 2. si můžeme namalovat třešínku krok za krokem.

  • Z bílé čtvrtky jsem si vystříhala etiketky velké 3 x 5,5cm obrázek 3.

  • Hotové etiketky přilepíme tuhým lepidlem na sklenice.

  • Nakonec doplníme jutovým provázkem.

 

logo

Poznámka:

  • Do rumu jsem si naložila černý rybíz a angrešt. Použila jsem kokosový cukr pro jeho lehce karamelovou chuť a jsem zvědavá, jak bude naložené ovoce v kombinaci s rumem chutnat. Kdo se nebojí, tak hurá do experimentování.

  • Naložené ovoce potom můžeme použít na zdobení zákusků nebo přidat do buchet. Kdo rád dělá domácí čokoládové pralinky, tak třešně nebo višně jsou ideální náplň.

  • Sklenice na zavařování zakoupíme v jakémkoliv obchodě s domácími potřebami nebo na e-shopech s podobným zbožím.

     

Přeji hezké tvoření

podpis

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *